Ιατρική περιποίηση προσώπου και κρέμες αντιγήρανσης

κρέμες αντιγήρανσης μετά τα 40
Με το πέρασμα των χρόνων, η επιδερμίδα του προσώπου χάνει την αρχική της λάμψη, σχηματίζονται λεπτές γραμμές, αρχικά και βαθύτερες ρυτίδες, στη συνέχεια, ενώ εμφανίζονται περιοχές έντονου χρωματισμού. Προβλήματα όπως η ακμή μπορεί να λειτουργήσουν επιβαρυντικά στην επιδερμίδα του προσώπου μας, δημιουργώντας μια εικόνα που πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην ψυχολογική μας διάθεση, τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τον τρόπο που θα θέλαμε οι άλλοι να μας αντιμετωπίζουν.

Για την αντιγήρανση χρησιμοποιούνται εμφυτεύματα με διάφορα υλικά, όπου κατά την γνώμη μου το υαλουρονικό οξύ είναι το πιο σημαντικό, πιο ακίνδυνο και πιο ωραίο στην εφαρμογή του. Υπάρχουν πολλών τύπων υαλουρονικά οξέα που διαφέρουν κυρίως στην πυκνότητά τους και ο δερματολόγος είναι αυτός που θα αποφασίσει ανάλογα με το είδος , το βάθος και την εντόπιση των ρυτίδων ποιο υλικό θα χρησιμοποιήσει για την αντιγήρανση. Η ένεση του υαλουρονικού γίνεται κάτω από την ρυτίδα και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Με την πάροδο της ηλικίας χάνεται νερό από την επιδερμίδα μας. Γιά την σωστή ενυδάτωση, άρα και την διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιγήρανση, προσφέρει η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ, δηλαδή ενέσεις σε όλο το πρόσωπο, λαιμό και χέρια.

Γενικά, υπάρχουν λύσεις για όλα σχεδόν τα αισθητικά προβλήματα, για να προκύψει μια ανανεωμένη αλλά φυσική και καλαίσθητη εμφάνιση στο πρόσωπο, που θα ανεβάζει την ψυχολογία με κάθε ματιά, κάτι που πολύ χρειαζόμαστε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

  • Αν το πρόβλημα είναι ρυτίδες και απώλεια σφριγηλότητας και όγκου, προτείνεται ο συνδυασμός ενέσιμων (botox και υαλουρονικό οξύ) με μία νέα τεχνική που την ονομάσαμε "sfumato", προς τιμήν του ιδιοφυή Leonardo da Vinci, που την χρησιμοποιούσε στα αριστουργήματα της ζωγραφικής του. Με την τεχνική αυτή, εκείνος δημιουργούσε οπτικά εφέ με τα οποία εξαφάνιζε γραμμές, σκιές και σκληρά όρια στα πρόσωπα και έτσι εμφανίζονταν πιο νεανικά. Το ίδιο επιδιώκουμε με την τεχνική έγχυσης υαλουρονικού οξέος σε πολλαπλά επίπεδα σε συνδυασμό με βουτυλική τοξίνη, αλλά βελτιώνουμε και την σφριγηλότητα του με πολύ επιφανειακή έγχυση πολύ λεπτόρρευστου υαλουρονικού οξέος με δοσομετρική σύριγγα σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια
  • Αν το πρόβλημα είναι θαμπάδα, αρχόμενη χαλάρωση και κουρασμένη υφή στο δέρμα με σημάδια και πόρους, η λύση μπορεί πάλι να είναι συνδυαστική: δύο εναλλάξ συνεδρίες μικροδερμοαπόξεσης με κεφαλή από διαμάντια που αφαιρεί ανώδυνα την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, ξαναδίνοντας την χαμένη λάμψη στο δέρμα και λειαίνοντας τα σημάδια από ακμή ή από την ηλιακή έκθεση και τους πόρους

αντιγηραντικές κρέμες μετά τα 50Κρέμες αντιγήρανσης

Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες. Επιλέξτε μία κρέμα αντιγήρανσης μετά τα 35 σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Το να βάζετε προληπτικά αντιγηραντική κρέμα από πολύ νωρίς δεν προσφέρετε τίποτα περισσότερο στο δέρμα σας.

Συστατικά που περιέχουν οι κρέμες αντιγήρανσης

  • Ακετυλικό Εξαπεπτίδιο-3/αργιριλίνη. Συχνά αναφέρεται και ως “Μπότοξ σε βαζάκι”. Το πεπτίδιο αυτό χαλαρώνει τους μύες του προσώπου και βοηθά στην αποτροπή των συσπάσεων των μυών και ακολούθως μειώνει τον αριθμό των ρυτίδων που προκαλούνται από τις κινήσεις του προσώπου.
  • Άλφα λιποικό οξύ. Είναι ένα λιπαρό οξύ, το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και επιπλέον προστατεύει και αναζωογονεί το δέρμα.
  • Άλφα και Βήτα υδροξέα. Μία ομάδα από οξέα τα οποία ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων, χαρίζοντας στο δέρμα να βελούδινη και υγιή όψη. Συνήθως τα βρίσκουμε στα μήλα, στο ζαχαροκάλαμο και το ξινόγαλο. Η πιο κοινή τους μορφή είναι το γαλακτικό οξύ, γλυκολικό οξύ, πυρουβικό οξύ, τρυγικό οξύ, σαλικυλικό οξύ και άλλα.

Βιταμίνες που υπάρχουν στις κρέμες αντιγήρανσης

  • Βιταμίνη Α. Η ύπαρξή για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των δοντιών. Λειτουργεί, επίσης, και ως αντιοξειδωτικό και μειώνει τη γήρανση του δέρματος, αυξάνοντας στη διαμόρφωση του κολλαγόνου.
  • Βιταμίνη C. Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες ηλίου UV. Έχει επίσης έναν πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Βιταμίνη Ε. Γνωστή και ως τοκοφερόλη, σημαντικό αντιοξειδωτικό το οποίο και ενδεικνύεται σε περιπτώσεις εγκαυμάτων από τον ήλιο.
  • Γ-αμινοβουτυρικό οξύ. Πρόκειται για έναν φυσικό μυοχαλαρωτικό παράγοντα που βρίσκεται στο σώμα μας. Ως βασικό συστατικό σε κρέμες αφαιρεί την ένταση από τους μύες του προσώπου δημιουργώντας μια ξεκούραστη όψη.
  • ΔΜΑΕ (Διμεθύλιο αμινοεθανόλης). Αυτή χημική ουσία παράγεται στον εγκέφαλο και βοηθά στη μείωση των συσπάσεων του προσώπου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι γραμμές έκφρασης.
  • Εκχύλισμα gingko. Το εκχύλισμα αυτού του φυτού βοηθά σημαντικά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δυο πολύ σημαντικών ουσιών για τη διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας.
  • Κολλαγόνο. Πρωτεϊνη που ενδυναμώνει και τονώνει το δέρμα και άλλους ιστούς. Ενισχύει την ικανότητα των τοπικών καλλυντικών να συγκρατούν το νερό, χαρίζει λάμψη και αφήνει το δέρμα λείο και απαλό.

Διάφορα άλλα συστατικά που θα βρείτε στις κρέμες αντιγήρανσης

  • Λιπίδια. Αναπληρώνουν το φυσικό προστατευτικό φιλμ της επιδερμίδας. Τα πιο σημαντικά λιπίδια είναι τα ceramides, στερόλες, sphingolipids, και τα ελεύθερα λιπαρά οξέα, που προστατεύουν το δέρμα. Όταν συνοδεύονται με ενυδατικούς παράγοντες ή γλυκερίνη χαρίζουν λαμπερό αποτέλεσμα.
  • Λυκοπένιο. Η αντιοξειδωτική του δράση προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος και μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου και των ασθενειών της καρδιάς. Το λυκοπένιο είναι ένα χημικό που το συναντάμε στα κόκκινα, κίτρινα αλλά και στα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά.
  • Μαγγάνιο. Ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της ακμής και των ηλιακών εγκαυμάτων.
  • Νιασίνη (νικοτινικό οξύ). Πρόκειται για το ενεργό μέρος της βιταμίνης Β3. Αποτελεί απαραίτητη θρεπτική ουσία για τις αντιδράσεις παραγωγής ενέργειας.
  • Πανθενόλη. Γνωστή και ως προ- βιταμίνη B5.Η πανθενόλη επαναφέρει τη φυσική υγρασία της τρίχας και του δέρματος χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη.
  • Πολυφαινόλη. Αντιοξειδωτικό συστατικό που αποτρέπει ή μειώνει την καταστροφή των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.
  • Πεπτίδιο Χαλκού. Η δράση του είναι αντιοξειδωτική, ενώ θεωρείται ότι ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Ιδανικό για τις επιδερμίδες που παρουσιάζουν ευαισθησία στην ρετινόλη.
  • Ρετινό Α- Ρετινόλη. Αποτελεί παράγωγο της βιταμίνης Α και είναι γνωστή και ως ρετινοϊκό οξύ. Ουσιαστικά απελευθερώνει οξύ που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα να μοιάζει πιο γεμάτο και πιο νεανικό.
  • Υαλουρονικό οξύ. Συνήθως το συναντάμε στους ιστούς της επιδερμίδας. Το υαλουρικό οξύ, βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του με αποτέλεσμα να δείχνει πάντα ενυδατωμένο και σφριγηλό.
  • Συνένζυμο Q10. Γνωστό επίσης και ως “ubiquinone” πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος και καταπολεμά τα τις φθορές που προκαλεί το οξειδωτικό στρες.
  • Τυροσίνη. Φυσική πρωτεϊνη που χρησιμοποιείται σε καλλυντικές κρέμες επιτρέποντας στα συστατικά τους να διεισδύσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα.
  • Τριχλωροακετικό οξύ. Απολεπιστικός παράγοντας που βελτιώνει τις λεπτές, επιφανειακές γραμμές και ρυτίδες και τις δυσχρωμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: