Τι είναι η αποκατάσταση μαστού;

Τα στάδια της αποκατάστασης του μαστού

Η αποκατάσταση του μαστού επιτυγχάνεται μέσω διαφόρων τεχνικών πλαστικής χειρουργικής που προσπαθούν να αποκαταστήσουν ένα στήθος σε σχεδόν κανονικό σχήμα, εμφάνιση και μέγεθος, μετά από μαστεκτομή.

Υποψήφιες για την αποκατάσταση μαστού

Η αποκατάσταση του μαστού είναι μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη διαδικασία. Πρέπει να το κάνετε για τον εαυτό σας, να μην εκπληρώσετε τις επιθυμίες κάποιου άλλου ή να προσπαθήσετε να τοποθετήσετε οποιαδήποτε ιδανική εικόνα. Η αποκατάσταση του μαστού είναι μια καλή επιλογή για σας εάν:

  • Είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε καλά τη διάγνωση και τη θεραπεία σας
  • Δεν έχετε επιπλέον ιατρικές παθήσεις ή άλλες ασθένειες που μπορεί να επηρεάσουν τη θεραπεία
  • Έχετε μια θετική προοπτική και ρεαλιστικούς στόχους για την αποκατάσταση της εικόνας του μαστού και του σώματος σας



Είναι σημαντικό να αισθάνεστε έτοιμοι για τη συναισθηματική προσαρμογή που εμπλέκεται στην αποκατάσταση του μαστού. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να δεχτείτε τα αποτελέσματα της αποκατάστασης του μαστού.

Η ανακατασκευή του μαστού είναι μια φυσικά και συναισθηματικά ικανοποιητική διαδικασία για μια γυναίκα που έχει χάσει το στήθος λόγω καρκίνου ή άλλης πάθησης. Η δημιουργία ενός νέου στήθους μπορεί να βελτιώσει δραματικά την εικόνα του εαυτού σας, την αυτοπεποίθηση και την ποιότητα ζωής.

Παρόλο που η χειρουργική επέμβαση μπορεί να σας δώσει ένα σχετικά φυσικό στήθος, ένα ανακατασκευασμένο στήθος δεν θα το βλέπετε ή θα το αισθάνεστε ακριβώς το ίδιο με το στήθος που αφαιρέθηκε.

Από το χειρουργό θυρεοειδούς - Σωτηρόπουλο Γεώργιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: