10 συμβουλές για αποτελεσματικό μακιγιάζ

Συστηματικός καθαρισμός της επιδερμίδας
Δεν μπορείτε να επιτύχετε τέλειο φινίρισμα στο μακιγιάζ σας αν πρώτα δεν έχετε καθαρίσει σωστά το πρόσωπό σας. Η σκόνη που σωρεύεται όλη την ημέρα δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα σας να αναπνέει και το μακιγιάζ δεν κρατάει. Μία φορά την εβδομάδα, όχι περισσότερο, χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό προϊόν καθαρισμού για να καθαρίσετε και να λειάνετε την επιδερμίδα.
μακιγιαζ φωτογραφία
Χρησιμοποιήστε προϊόν περιποίησης δέρματος κάτω από το μακιγιάζ
Το επιτυχημένο μακιγιάζ αρχίζει από την καλή προετοιμασία της επιδερμίδας, δηλαδή την ενυδάτωση. Έτσι, η βάση φαίνεται πιο ομοιόμορφη και φωτεινή. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν περιποίησης για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας: ξηρό, μικτό, λιπαρό, κατά της γήρανσης κ.ά.

Καλύψτε τις ατέλειες
Τα concealer με χρώμα σας επιτρέπουν να κρύβετε τις ατέλειες της επιδερμίδας. Αναμειγνύοντάς τα 2-2, τα χρώματα αλληλοεξουδετερώνονται. Το πράσινο εξουδετερώνει το κόκκινο της ροδόχρου ακμής, των πρόσφατων ουλών, των ευρυαγγειών και τις κοκκινίλες μετά από επέμβαση με λέιζερ. Το κίτρινο αντισταθμίζει το μπλε των κύκλων στα μάτια, των τριχοειδών κιρσών ή των μετεγχειρητικών εκχυμώσεων.

Κάντε ομοιόμορφη τη χροιά της επιδερμίδας
Ξεκινήστε εφαρμόζοντας τη βάση σας με 4 κινήσεις: μέτωπο, μήλα, τη ράχη της μύτης και το σαγόνι. Στη συνέχεια απλώστε προς τα έξω, όπως με την κρέμα. Η τεχνική εφαρμογής είναι ίδια, ανεξαρτήτως του είδους βάσης που επιλέγετε: κρεμώδες, ρευστό ή συμπαγές. Εφαρμόστε με πινέλο και αναμείξτε με τα δάκτυλά σας για φυσικό αποτέλεσμα.

Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ
Ολοκληρώστε με λίγη πούδρα η οποία θα σταθεροποιήσει το concealer και τη βάση και θα κάνει ματ τα σημεία που συνήθως γυαλίζουν, όπως το μέτωπο, το σαγόνι και τη μύτη. Για να κρατήσει περισσότερο το La roche posay make up, ψεκάστε το πρόσωπό σας με ιαματικό νερό, από απόσταση 30 εκατοστών.
γυναικειο make up

Σμιλέψτε το πρόσωπο με ρουζ
Η κίνηση αυτή θα σας χαρίσει υγιή λάμψη. Εφαρμόστε το ρουζ στα μήλα σας για περισσότερη ακτινοβολία. Αυτή η πινελιά χρώματος θα δώσει ζωντάνια στη χροιά της επιδερμίδας σας.

Αναδείξτε το βλέμμα
Για να ανοίξετε το βλέμμα σας, εφαρμόστε ανοιχτά χρώματα στο εσωτερικό κάτω βλέφαρο εφόσον αιχμαλωτίζουν το φως. Χρησιμοποιήστε τις πιο σκούρες αποχρώσεις στην εξωτερική γωνία των ματιών για πιο εξεζητημένα, γοητευτικά μάτια. Λίγη μάσκαρα θα κάνει το μακιγιάζ σας τέλειο!

Τονίστε το χαμόγελό σας
Ξεκινήστε σχεδιάζοντας το περίγραμμα των χειλιών σας με μολύβι για τα χείλη ώστε να προσδιορίσετε το σχήμα τους. Το μολύβι αυτό δεν θα αφήσει το κραγιόν να τρέξει και έτσι θα κρατήσει καλύτερα. Επιλέξτε μια απόχρωση κοντά στο χρώμα του κραγιόν σας. Απλώστε το κραγιόν από το κέντρο προς τις γωνίες των χειλιών. Για περισσότερη λάμψη, προσθέστε λίγο lip gloss.

Καθαρίζετε τα πινέλα σας
Αν χρησιμοποιείτε πινέλα, μην ξεχνάτε να τα καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα με το κατάλληλο καθαριστικό. Έτσι θα ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αλλεργιών, ενώ θα παρατείνετε και τη διάρκεια ζωής τους.

Αφαιρείτε το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ
Για να μπορεί η επιδερμίδα να αναπνέει, είναι σημαντικό να καθαρίζετε πλήρως το πρόσωπό σας κάθε βράδυ για να αφαιρείτε το μακιγιάζ και τους ρύπους της ημέρας, που δεν αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνεύσει. Για ευαίσθητη επιδερμίδα, προτιμήστε γαλάκτωμα καθαρισμού ή λοσιόν μικυλλίων.

Το ποσοστό των χρωστικών στις καλυπτικές βάσεις είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των παραδοσιακών, και συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 25 και 30%. Προσφέροντας μεγαλύτερη κάλυψη και αξιοπιστία, αυτό το είδος μακιγιάζ σας επιτρέπει να καλύπτετε αποτελεσματικά όλες τις ατέλειες και για μεγάλο διάστημα. Ουσιαστικά, τα διάφορα χρώματα επιτρέπουν τη βέλτιστη κάλυψη για όλες τις κατηγορίες ατελειών: το κίτρινο εξουδετερώνει τις μελανές ατέλειες (μαύροι κύκλοι κ.ά.), ενώ το πράσινο σβήνει την κοκκινίλα. Και όλα αυτά χωρίς να μοιάζει σαν «προσωπείο», αφού οι συνθέσεις αυτών των βάσεων περιέχουν ειδικές καθαρές χρωστικές. 

Η υφή, ρευστή ή συμπαγής, παραμένει εξαιρετικά ελαφριά, απαλή και λεπτή. Δεν πνίγει την επιδερμίδα, απλώνεται εύκολα και προσαρμόζεται ώστε να καλύπτει τις ατέλειες χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα.

Πηγή: La Roche Posay

Δεν υπάρχουν σχόλια: